Translate

30 Ağustos 2011 Salı

Tariflerinizi bizimle paylaşın vejetaryen dostlarımıza katkıda bulunun



Bildiğiniz gibi bu sitenin en önemli özelliklerinden biri de Vejetaryenler için verilen yemek tarifleri… Çoğu ailemden öğrendiğim tarifler olup sitenin yemek tarifleri bölümünde yer alıyor. Şimdilerde yeni bir yemek tarifimiz var; bu yemek tarifi de bir arkadaşımın çok sevgili annesinden geldi. O yüzden artık karar verdim ki eğer sizler de bu blogu okuyanların paylaşmak istediği yemek tarifleri olursa ana sayfamızdan yayınlanacak… Böylece hem lezzetli yemekler yemek hem de birbirimizle bunları paylaşma şansımız olacak… Şimdi buğdaylı salata tarifimize geçelim…


BUĞDAYLI SALATA


MALZEMELER
15 gr. buğday
1/2 adet arpacık soğanı
50 gr. kiraz domates
20 gr. mısır
30 gr. kıvırcık salata
40 gr. yoğurt
10 gr. şeker
25 gr. kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber


YAPILIŞI


Buğdayı 25 dakika hafif tuzlu suda al dente kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Arpacık soğanını soyun ve ince doğrayın. Domatesleri yıkayın ve kurulayın, ikiye bölün. Mısırın suyunu süzün. Soğan, domates ve mısırı karıştırın.
Salatayı yıkayın ve suyunu süzün. Salatanın yansını ince, kalanını küçük parçalar halinde doğrayıp sebzelerle karıştırın.
Buğdayın suyunu süzün. Soğuduktan sonra salataya ekleyip karışımı servis tabağına alın.
Yoğurdu tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın, maydanozu ekleyerek sos elde edin. Sosu salatanın üzerine döküp servis edin.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bu blogun gelişimini sağlayacaktır. Yorumlarınız için şimdiden hepinize teşekkür ederim...