Translate

26 Ağustos 2011 Cuma

Farklı lezzetler tatmak için güzel bir adres: Backhaus



Vejetaryen olunca evin dışında yemek yemek biraz paranoyaklığımı tetikledi. Gittiğim yerlerde artık garsonlar illallah demeye başladı ya da bana öyle geliyor. Ama yapılabilecek bir şey yok ‘Şu yemek vejetaryenlere uygun mu?’ sorusunu sorup ardından olumlu yanıt alınca temel bir iki soru daha soruyorum ‘Et suyu da kullanmıyorsunuz değil mi?’ biraz saçma gelse de çok temel bir soru çünkü yediğiniz pilavı ya da makarnayı et suyuyla haşlamış olabilirler korkusu ister istemez içimi sarmış durumda…


Yeni bir tat Vegetarian Quesadilla



Vegetarian Quesadilla
Vegetarian Quesadilla'nın içi
Neyse efendim Nişantaşı’nda bulunan Backhaus ki halamın koyduğu isimle ‘Alman Pastanesi’ vejetaryen yemekleri konusunda alternatif yaratabilen yerlerden. Her ne kadar kahveyi soya sütü ile istediğinizde soya sütümüz yok deseler de bazı yemekleri var ki gerçekten vejetaryen yemek kültürünüze alternatifler sunabiliyor. Ben dün ‘Vegetarian Quesadilla’yı denedim ve gayet de memnun kaldım. İçinde neler olduğunu da yazayım bari… Unlu tortilla ekmeği içinde kaşar peyniri, Meksika fasulyesi, Jalepeno biberi, mısır, pico de gallo, sour cream ve salsa sos ile servis ediliyor. Lakto – Ovo ve Lakto vejetaryenler için gayet uygun ancak ne yazık ki veganlar için pek değil çünkü içinde peynir bulunuyor.






Salatalar oldukça doyurucu

Akdeniz Salatası
Bir başka lezzetleri ise Akdeniz Salatası… Oldukça büyük ve doyurucu bir tabakta gelen salatanın içinde karışık Akdeniz yeşillikleri, beyaz peynir, renkli biber, cherry domates, mısır ve ceviz bulunuyor. Aşağıdaki fotoğrafta peynirin üzerine nar ekşisi gezdirildiği için yer yer koyuluklar ton balığını andırıyor olabilir şimdiden söyleyeyim.. Ama korkmayın yok öyle bir şey :)


Ayrıca Ceasar Salataları, Parmaggiano Salata, Keçi peynirli salata ve Hellim Çiftlik Salataları da vejetaryenler için uygun görünüyor.




Makarnalarda da alternatif oldukça fazla

Öte yandan Backhaus’un makarnaları da oldukça lezzetli ve yine doyurucu… Bunlardan bazılarını veganlar da gönül rahatlığı ile yiyebilir. Gerçi eğer tofu ile servis edebilseler bir çok lakto-ovo ya da lakto vejetaryenin yediği yiyecekleri yiyebilirler ancak bu anladığım kadarıyla henüz pek de mümkün değil…


Penne all Arabiata’ları var ki Penae makarna, fesleğen ve acılı domates ile
Penne con Melanzane’leri ise patlıcan, mozarella domates sos ile servis ediliyor. 


Birçok yerde şubesi var

Pastalar konusunda garsonlara soru sorma fırsatım olmadı eğer olsaydı  jelatin kullanıp kullanmadıklarını soracaktım ama yeniden gittiğimde sorup onunla ilgili de yazacağım. Dediğim gibi soya sütleri olmadığı için laktoz alerjisi olan ya da veganlar için kahve konusunda bir altrenatif ancak Türk Kahvesi ve ecspresso’ları olabilir. Ama hem yer olarak Nişantaşı’nın keşmekeşinden bir nebze de olsa uzak kalıp hem de semtten uzak kalmamanızı sağlayan bir yer. Bu arada sadece Nişantaşı’nda değil İstinye Park, Merter, Yeşilköy, Ataköy Atrium ve Ataköy 5. Kısım’da da şubeleri bulunuyor. 
Nişantaşı Şubesi’nin adresi ise Valikonağı Cad. Akkavak Sk. No: 12 Teşvikiye – Şişli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bu blogun gelişimini sağlayacaktır. Yorumlarınız için şimdiden hepinize teşekkür ederim...