Translate

11 Ağustos 2011 Perşembe

Nerede ne yenir? Hadi birbirimize yardım edelim!!!


Vejetaryenler birbirlerine genelde destek olurlar… Ancak bu bazen gidilecek mekanlar ve o mekanlarda yenilebilecek yemekler sorunsalına pek de yardımcı olmaz. Yardımcı olmaya çalışan et yiyenler dışında bir de vejetaryen beslenmeyi benimseyen insanları külfet olarak gören ya da modern dünya şımarıkları olarak adlandıran insanlar da vardır. Bu nedenle gideceğiniz mekanlarda ne yeyip ne yiyemeyeceğinizi bilmek önemlidir. Çünkü İstanbul gibi bir metropolde bile bu tarz bir beslenme düzenine hitap eden mekanlar yok denecek kadar azdır. 

Ehh arkadaşlarımızın hepsini de vejateryenlerden seçemeyeceğimize göre bize bir çıkış yolu gerekiyor. Bu blogun amacı temelde gittiğimiz ve vejetaryen beslenmeye uygun yiyecekleri yapan yerleri tespit etmek ve en azından yemek yiyebileceğimiz alternatifleri çoğaltmak.

Bunun için de bu blogu takip eden sevgili dostlar illa vejateryen olmanıza gerek yok biraz duyarlılık bile bizlere yardımcı olur. Gittiğiniz yerlerdeki menülere baktığınızda vejateryen beslenmeye uygun yiyecekleri tespit etmek mümkünse menünün fotoğrafını çekmek ya da bir yere yemeklerin isimlerini not etmek gibi yöntemlerle bana ulaştırırsanız bir çok insanın hayatını kolaylaştırıp buna yardımcı olursunuz.

Şimdiden hepinize teşekkür ederim…

2 yorum:

  1. kadıköyde kutu kafe var. olağanüstü burgerleri var, yanında mercimek salatasıyla servis yapıyorlar.

    http://www.kutucafe.com/kutucafemenu.asp

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,

    Beyoğlu'nda Parsifal ve Zencefil var. Et yok, ikisi de vejetaryen menü... Tavsiye ederim.

    http://www.parsifalde.com/

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bu blogun gelişimini sağlayacaktır. Yorumlarınız için şimdiden hepinize teşekkür ederim...