Translate

13 Ağustos 2011 Cumartesi

Alternatif arayan vejetaryenler için güzel bir mekan: Galata Muhallebicisi

Kabul etmek gerekiyor ki vejetaryenler Türkiye'de az sayıdalar. Bu nedenle içinde et olmayan yemekler yapan mekanlar bulmak oldukça güç. Ama bu mekanların menülerine baktığınızda aslında et yemeden de gayet karnınızı doyurabilecek yiyecekler bulabilirsiniz.


Merci Salata
Geçtiğimiz günlerde Nişantaşı'ndaki Galata Muhallebicisi'ne yemek yemeye gittim. Yanımda halam vardı ve onun beslenme tarzı tıpkı bir çok arkadaşım ve aile üyelerim gibi etle beslenme üzerine... 'Sana uygun bir şey bulabilir miyiz acaba' diye sorarken kendisi ben menüde 'Merci Salata' diye bir yemek gördüm. Kendisi mercimek salatası ... Salata çeşitli yeşillikler, mercimek, nar ekşisi, yeşil soğandan oluşan bir salata ayrıca tabağın yanına lor peyniri de konuluyor. Veganlar istedikleri takdirde lor peyniri koymadan bu doyurucu salatayı tüketebilirler. Oldukça doyurucu bir porsiyon olduğu gibi fiyatı da 12 TL.


Arıca menüde veganlara uygun olmasa da lakto ve lakto ovo vejateryenler için uygun pide çeşitleri bulunuyor. Örneğin bunlardan bir tanesi 'ıspanaklı pide'... Bu pide türünün içinde peynir ve közlenmiş soğan da konuluyor. Lakto vejetaryenler yine de yumurta konusu hakkında garsona uyarıda bulunsunlar derim...


Menüyü biraz inceleyince 'Buğday Salata' da içinde peynir bulunmaması dolayısıyla veganlar için ideal. Öte yandan Lakto ve Lakto - Ovo vejetaryenler 'Keçi Salata', 'Izgara Sebzeler Salatası', 'Kök Salata', 'Roka Salatası' alternatiflerini de deneyebilirler....


Ayrıca Nişantaşı şubesi kedilere ve sokak hayvanlarına gösterdikleri ilgiyle de takdirimi kazandı. Kendi bahçelerinin bir köşesine sokak hayvanlarının su içebilmesi için su kapları koyarak bu sıcak havalarda hayvanların susuz kalmamasını sağlıyorlar. Bu açıdan da kendilerine yıldızlı bir on puan veriyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bu blogun gelişimini sağlayacaktır. Yorumlarınız için şimdiden hepinize teşekkür ederim...